Carpe Diempolis
Waylon’s wens voor kankerpatiënten én KWF

Als artiest word ik regelmatig benaderd door fans die mij een wens voorleggen. Daar zijn ook vaak zieke mensen bij, onder meer mensen met kanker. Soms is het een laatste wens van iemand die terminaal is. Dat voelt bizar. Iemand die afscheid moet nemen van het leven en vlak voor de poort mij nog graag zou willen ontmoeten. Wie ben ik nu dat ik zo’n prominente plek in iemands leven in kan nemen? Dergelijke verzoeken raken mij diep en ik doe dan ook altijd mijn best om zoveel mogelijk wensen in vervulling te laten gaan. Maar het is voor mij helaas onmogelijk om gehoor te geven aan alle verzoeken.

Een groot deel van mijn eigen familie, waaronder mijn lieve oma, is uitgemoord door kanker

Uit gesprekken met mensen die mij wensen stuurden, begreep ik hoe schrijnend de thuissituatie kan worden als een gezinslid kanker krijgt. Tijd met elkaar kunnen doorbrengen in een gitzwarte periode is ontzettend belangrijk. Dat is vaak lastig, want gezinsleden die niet ziek zijn moeten na een aantal weken zorgverlof gewoon weer op het werk verschijnen. Een groot deel van mijn eigen familie, waaronder mijn lieve oma, is uitgemoord door kanker. Ik heb van heel dichtbij meegemaakt hoe ingrijpend de behandeling is en hoe lang het soms duurt voordat mensen weer zijn opgekrabbeld. Reden genoeg voor mij om na te denken over een collectieve oplossing, waarbij mensen die getroffen worden steun krijgen, zodat ze de tijd hebben om samen een bijzonder moeilijke periode door te komen. Het verhaal van Merel bevestigde dit nog eens extra.

Met ‘de tijd hebben’ creëer je ook rust in een periode die veel rust vraagt

Merel verloor haar oudste zoon Joël op twaalf jarige leeftijd aan leukemie. Haar geschiedenis raakt mij recht in het hart. Ook voor haar was tijd een belangrijke factor. Met ‘de tijd hebben’ creëer je ook rust in een periode die veel rust vraagt. In de vijf jaar dat haar zoontje ziek was, moest zij racen tussen werk, thuis en ziekenhuis. Het gaf haar een opgejaagd gevoel en het idee dat ze op alle fronten te kort schoot. Het dertien maanden jongere broertje van haar zieke zoon is door al dat gerace veel aandacht te kort gekomen. Voor alle betrokkenen was het veel beter geweest als zij onbetaald verlof op had kunnen nemen of mensen had kunnen inhuren om bijvoorbeeld huishoudelijke taken van haar over te nemen.

 

50% van de marge op elke polis van Carpe Diempolis gaat naar KWF kankerbestrijding

De Carpe Diempolis biedt financiële ruimte als een verzekerde kanker krijgt. Het verzekerde bedrag wordt in één keer uitgekeerd en is belastingvrij. Bovendien kan het naar eigen inzicht besteed worden. 50% van de marge op elke polis van Carpe Diempolis gaat naar KWF kankerbestrijding.

Ik ben blij dat er op een veel grotere schaal nu een oplossing wordt geboden op een moeilijk moment wanneer geld het laatste is waar je aan wil denken. Wat ik mooi vind is dat je door jezelf te verzekeren, je ook nog eens anderen steunt die nu al ziek zijn. Hopelijk is de polis ooit zelfs niet eens meer nodig. Eigenlijk is het je dag verstandig plukken.

 

Waylon, Carpe Diempolis KWF

Dekking

De Carpe Diempolis dekt alle vormen kwaadaardige kanker. Kanker wordt gekenmerkt door ongecontroleerde groei en uitzaaiing van kwaadaardige cellen die in verschillende weefsels doordringen. Niet gedekt zijn de voorstadia en enkele lichte vormen van kanker. Als de ziekte zich verder ontwikkelt is dat uiteraard wel verzekerd.